panowie spokojnie. po pierwsze to niestety, ale kolego nie chodzilbys na a klase, bo nie mielismy na nią pieniedzy, całość sponsorowana była poczatkowo przeze mnie, potem klub działał z pieniedzy braci L. i to mowie doslownie, tylko i wylacznie z pieniedzy chlopakow. dla nas jedynym wyjsciem bylo przekazanie sekcji. inaczej pilki by nie bylo.
co do polaczenia. otoz tak, koncepcja polaczenia po 1 rundzie byla i w zasadzie mogla zadzialac, jednak to my nie spelnilismy kilku warunkow, pierwszy to np zatrudnienie trenera i stworzenie grupy juniorskiej, niestety nie bylo pieniedzy. a jesli chodzi o sytuacje obecna, to owszem rozmowy sa prowadzone i nigdy nie zostaly zerwane. ja dalej mysle ze jest mozliwosc zeby ten klub nazywal sie RKS UKS MECHANIK RADOMSKO i oczywiscie poki mi zdrowie i czas pozwoli to bede do tego dążył.
Oto warunki, które bezwzględnie musimy spełnić jeśli w ogóle mamy podjąć temat zmiany nazwy: - powołanie stowarzyszenia kibiców, które weźmie na siebie całą odpowiedzialność za zachowanie kibiców - zbieranie pieniędzy wśród członków stowarzyszenia kibiców, które zostaną przeznaczone na organizacje spotkań u siebie, czyli opłacenie ochrony. - zaangazowanie kilku osob w interesy marketingowe, czyli rozklejanie plakatow, rozwózka cennikow i ofert do potencjalnych sponsorow itd
Co do formuły klubu dla kibiców, otóż przyjacielu ta formuła wypaliła się po 1 miesiącu istnienia i nie oszukujmy się, nie jesteśmy CWKS Legią czy szczecińską Pogonią, gdzie w stowarzyszeniach jest ponad 100 osób i generują zysk ponad 2 tysięcy miesięcznie. Początkowo składki płaciło 20 osób i to był nasz rekord, najśmieszniejsze jest to, że znakomita część młyna miała na to wyjebane, a kase wpłacali inni ludzie. Później składki dawała w zasadzie tylko Piastowska za co dla nich szacunek. Ale to za mało żeby utrzymać drużynę, a nawet dwie. Dotacji dostaliśmy 10 tysięcy zamiast 35 o które się staraliśmy... to mówi samo za siebie. Ja nie mam zamiaru startować na radnego, bo polityka mnie nie interesuje, a z wykształcenia jestem dziennikarzem sportowym i tego chcę się trzymać.