Brylant napisał(a):
Ciekawe co Czarni napiszą w historii swojego klubu, Sukcesy: Awans z B klasy do 3 ligi

To jest polska piłka :-/
.. Albo jestescie tacy mlodzi, albo nie znacie historii wlasnego miasta albo jedno i drugie....
RKS RADOMSKO powstal z polaczenia dwoch radomszczanskich klubow.. Czarnych i Stali... Z tych dwoch bardziej utytulowanym byl klub Czarni Radomsko.. Grali napewno w III lidze w 60-latach a nie jestem pewien czy nawet nie w II... ale tego pewien nie jestem, to ze Stali i Czarnych wywodzili sie pozniejsi pilkarze reprezentacji Polski: Jan Beniger, Jerzy Sadek ...
Nazwa: Czarni Radomsko zdecydowanie ma historie i to znacznie bogatsza niz nazwa RKS Radomsko...
A wasze teksty o tym ze za pieniadze mozna kupic wszytsko to juz czysta hipokryzja.. (o ile ktos z Was zna znaczenie tego slowa) Jakos nie przeszkadzalo Wam jak za pieniadze tego samego czlowieka T. Dabrowskiego kupowana byla II a pozniej I liga !?!? I niech mi tu nikt nie wyjezdza z tekstami ze bylismy tacy dobrzy i sami to wygralismy.. owszem dobrzy bylismy ale gdyby nie podsypywanie sedziow i przeciwnikow naszych rywali w walce o awans to by kiszka z tego wyszla.
Prawda jest taka ze RKS Radomsko przestal istniec... T. Dabrowski reaktywowal klub Czarni Radomsko, natomiast Wy teraz chcecie stworzyc nowy twor RKS 1979 Radomsko, ktory ma kontynuowac to co reprezentowal soba RKS Radomsko.. Tylko musicie pamietac ze Czarni Radomsko to bylo cos co sie na tamte czasy liczylo (obecnie spokojnie mozna owczesna III lige porownywac do obecnej I ligi) natomiast RKS Radomsko przed Dabrowski to szarosc i nijakosc.. Platanie sie w najlepszym wypadku po okregowce. Wiec jak piszecie o tym czlowieku to zastanowcie sie co dzieki niemu i jego kasie przezyliscie.
Dla mnie jako dla Kibica i Radomszczanina z pochodzenia wazne jest to ze w koncu zaczyna sie cos dziac, ze pilka w tym miescie zaczyna sie podnosic i czy klub ktory bedzie reprezentowal miasto bedzie sie nazywal Czarni, RKS, TED, Wrona czy jeszcze inaczej nie ma znaczenia, znaczenie ma to ze po tej nazwie bedzie slowo RADOMSKO... i to sie liczy.
Pozdrowienia
Krasnal